Actueel

Oktober: maand van de oudere kat

Omdat wij heel vaak horen bij een oudere kat dat ‘hij meer slaapt, maar dat hoort er nou eenmaal bij’ willen wij deze maand uw aandacht vestigen op uw oudere kat.

Is uw kat boven de 11, dan is uw kat een dame of heer op leeftijd. Regelmatig braken, minder eten, meer slapen, minder naar buiten willen, meer drinken (en plassen) en vermageren zijn géén symptomen die normaal zijn voor een oudere kat.

Ook een kat die niet meer zijn gebruikelijke sprong op de stoel of het aanrecht wil maken, heeft ergens last van.

Bovengenoemde symptomen zien we wel vaker bij een oudere kat dan bij een jong dier, maar ze hebben wel degelijk een oorzaak. Een oorzaak waar je vaak met wat kleine hulpgrepen echt iets aan kan doen. Genezen is niet altijd mogelijk, maar bijvoorbeeld chronische pijn door artroseklachten of voortdurend misselijk zijn door een nierprobleem kunnen we goed verminderen.

Hoe doen we dat? Deze maand bent u van harte welkom met uw seniorkat. Wij bieden u een uitgebreid consult met aandachtspunten voor de oudere patiënt inclusief een urineonderzoek tegen een sterk gereduceerd tarief. Geven het lichamelijk onderzoek en/of het urineonderzoek aanleiding tot een bloedonderzoek, dan kunnen we dit meteen doen. Uiteraard in overleg met u, en deze maand ook tegen een aantrekkelijk tarief.

Deze actie is niet van toepassing op een regulier consult.

Vraag onze assistentes naar de voorwaarden.