Over de praktijk

Dierenkliniek Van Montfoort is een goed uitgeruste gezelschapsdierenpraktijk. Zo beschikken we over een uitgebreid laboratorium waar we bloed-, urine- en ontlastingsonderzoek kunnen uitvoeren.

Ook kunnen we een röntgenfoto maken van uw huisdier. Wanneer uw dier mank loopt, kan een röntgenfoto vaak meer duidelijkheid geven.  Als uw dier benauwd is of een pijnlijke buik heeft, kan een röntgenfoto bijdragen om tot een juiste diagnose te komen.

We beschikken ook over een bloeddrukmeter. Het meten van de bloeddruk kan bijvoorbeeld bij dieren met een nier- of schildklierprobleem van groot belang zijn voor de ingezette therapie.

Verder is de praktijk uitgerust met een moderne en goed geoutilleerde operatiekamer.  Wij beschikken onder andere over gasanesthesie, wat een zeer veilige vorm van narcose is. Vooral voor anesthesiegevoelige dieren zoals konijnen en knaagdieren is dit een uitkomst.

Ook beschikken we over een uitgebreid tandheelkundig instrumentarium en een dentale unit, waardoor we het gebit van uw huisdier zo goed mogelijke zorg kunnen bieden.

Soms is het nodig een dier wat langer op de praktijk te houden ter observatie, dit kan in onze opnameruimte. De opnameruimte is uitgerust met verschillende hokken en er heerst altijd een prettig klimaat.

We doen uiteraard nog veel meer dan hierboven beschreven. Indien u meer specifieke vragen heeft, kunt u tijdens openingstijden altijd telefonisch contact met ons opnemen.