Van Montfoortstraat 15,
2274 SR Voorburg
070-383 34 57

Maandagavond… Wij hebben nachtdienst en ik ben oproepbaar

Om 23.30 belt de dierenarts mij en roept: “Kan je komen en kan je gereedschap meenemen? Een tang of zo!” Voordat ik iets terug kan zeggen is de verbinding alweer verbroken. Ik heb snel in de gereedschapskist van mijn man gerommeld en ben gewapend met een nijptang en een ijzerzaag naar de praktijk gesneld.

Voor de deur van de praktijk staat een auto met de knipperlichten aan en de portieren open. De buitendeur staat ook wagenwijd open en al snel begrijp ik waarom.  Het is dat ik het zelf gezien heb, anders is het eigenlijk niet voor te stellen.

Er ligt een kat op de behandeltafel met een eigenaar er overheen hangend. Tussen de eigenaar en de kat bungelt een keukentrapje (zo’n uitklaptrapje met twee treden…) De eigenaar heeft de kat op straat rennend aangetroffen, terwijl hij het trapje met zich meesleepte. Het trapje was door zijn achterpootje geboord. Bizar gewoon!

De dierenarts had de kat al in slaap gebracht toen ik binnenkwam en zodra deze goed sliep hebben we de kat overgenomen van de eigenaars. De eigenaars zijn samen een stukje gaan lopen om even bij te komen en om ons wat werkruimte te geven.

Het bleek eigenlijk wel meteen dat ik niets had aan het gereedschap dat ik mee had genomen, dus er zat maar één ding op: de brandweer Voorburg-Leidschendam bellen! Zodra deze opnam was het eerste wat de dierenarts zei: “Er is geen brand maar u moet me wel uit de brand helpen!”

Met zwaailichten (maar gelukkig zonder sirene in verband met slapende buren) was de brandweer heel snel ter plekke.  Nadat de commandant twee brandweermannen de opdracht gaf, verlosten zij de kat met een hydrolische kniptang van de keukentrap. De rest van de brandweermannen keek door het raam mee, een bijzonder tafereel dat nog steeds op mijn netvlies staat. Op het moment zelf was het helaas niet mogelijk er een foto van te maken.

Nadat we de wond van de kat verzorgd hadden hebben we hem weer wakker gemaakt. Wonder boven wonder ging hij bijna gelijk staan en liep op vier poten door de spreekkamer rond. Wat heeft deze kat een geluk gehad!

Hulde aan de brandweer Voorburg – Leidschendam die gelijk voor ons klaar stond!

Geschreven door assistente Saskia Schrofer van Dierenkliniek Van Montfoort

Geplaatst onder: Blog