Van Montfoortstraat 15,
2274 SR Voorburg
070-383 34 57

Privacyverklaring

Privacyverklaring Dierenkliniek Van Montfoort

25 mei 2018

Vanaf 25 mei 2018 wordt de nieuwe Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) van kracht. De regels omtrent het gebruik van persoonsgegevens veranderen. In onderstaande brief leggen wij uit hoe Dierenkliniek Van Montfoort hiermee omgaat.

Uw privacy is voor Dierenkliniek Van Montfoort van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat uw gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij Dierenkliniek Van Montfoort allemaal doen met informatie die we over u te weten komen.

Als u vragen hebt, of wilt weten wat we precies van u bijhouden, neemt u dan contact met ons op.

Welke gegevens gebruiken wij

Als u zich bij ons inschrijft, geeft u ons toestemming voor het verwerken van uw gegevens. Wij gebruiken deze gegevens omdat wij deze nodig hebben voor een correcte uitvoering van onze diensten.

De gegevens die wij van u gebruiken zijn uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer(s) en e-mailadres.

 

Waarvoor gebruiken wij deze gegevens

Wij gebruiken deze persoonsgegevens voor de volgende zaken:

  • Om met u over uw huisdier te kunnen communiceren
  • Om de medische gegevens van uw huisdier bij te kunnen houden, zodat we zo goed mogelijke zorg kunnen verlenen
  • Om uw huisdier op te roepen met behulp van een oproepkaart voor de vaccinatie
  • Om u een condoleancebericht te sturen in geval van overlijden van uw huisdier
  • Om u een factuur te kunnen sturen
  • Om na het plaatsen van een chip bij uw huisdier, deze te registreren in een databank voor identificatie en registratie van gezelschapsdieren. U kunt daarna zelf aangeven welke gegevens zichtbaar zijn.
  • Om u een nieuwsbrief te sturen of op de hoogte te stellen van bepaalde acties
  • Om informatie door te geven aan een collega dierenarts (spoeddienst)

 Verstrekken van gegevens aan andere bedrijven/instellingen

Wij geven uw persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, behalve als dat nodig is om ons werk uit te kunnen voeren (bijvoorbeeld een doorverwijzing naar een specialist of het insturen naar een laboratorium) of als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld in geval van een misdrijf aan de politie).

 Nieuwsbrief

Wij sturen af en toe per e-mail een nieuwsbrief naar u om u op de hoogte te stellen van acties en nieuwtjes omtrent de praktijk.

U kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze nieuwsbrieven. Elke nieuwsbrief bevat een afmeldlink, waarmee u aan ons kenbaar kunt maken geen nieuwsbrieven meer van ons te willen ontvangen.

Beveiliging
Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen dat uw gegevens bij ons goed beveiligd zijn. We passen de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan.

Bewaartermijn

Als u zeven jaar of langer niet bij ons bent geweest, worden uw gegevens op ‘inactief’ gezet en zult u geen nieuwsbrieven of oproepen meer van ons ontvangen.

U heeft het recht om uw gegevens te laten verwijderen, wij moeten alleen wel rekening houden met bepaalde wettelijke bewaartermijnen. Als u ons hierover iets wil vragen, kunt u contact met ons opnemen.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wanneer onze dienst wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Inzage, wijzigen en verwijderen van uw gegevens
Als u vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

U hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen
Als u vindt dat wij u met betrekking tot het gebruiken van uw persoonsgegevens niet op de juiste manier helpen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens
Dierenkliniek Van Montfoort
Van Montfoortstraat 15
2274 SR Voorburg
info@dierenkliniekvanmontfoort.nl
070-3833457