Van Montfoortstraat 15,
2274 SR Voorburg
070-383 34 57

Operatie Skye

Ook als dier van een dierenarts of  assistente word je weleens ziek of moet je een operatie ondergaan. Als we werkoverleg hebben of er iemand jarig is en we dit gezamenlijk vieren met koffie en gebak, is Skye – de Mechelse herdershond van Joyce – er geregeld bij. Dat schept na al die jaren een band en als ze dan iets gaat mankeren, leven we allemaal mee met Skye en haar baasjes!

De laatste weken at Skye niet meer zo enthousiast haar bak leeg en leek ze geregeld misselijk. Een echo van haar buik wees uit dat haar milt niet goed was en dat deze verwijderd moest worden. Best een moeilijke beslissing voor een hond van deze leeftijd, maar niets doen was ook geen optie. Skye ging zich met de dag beroerder voelen. Vrijdag 22 juni ging Skye dan ook onder het mes en is haar milt verwijderd. Ze had toen ze wakker werd moeite om zichzelf op temperatuur te houden maar met de goede zorgen van Kim en Joyce en de verwarming op 22 graden, kruiken en dekens kon ze aan het einde van de dag mee naar huis.  We gingen een spannende 48 uur tegemoet. Wat hebben we allemaal meegeleefd met Skye, elk uur dacht je wel: hoe zou het met Skye gaan? Gelukkig hield Joyce ons goed op de hoogte en als we ongedurig werden, werd ons appje snel beantwoord😉

De dinsdag na de operatie kwam Skye naar binnen wandelen als een jonge hond en ze liep regelrecht richting de weegschaal,  wetende dan een koekje te kunnen bemachtigen, of er niets gebeurd was de vrijdag ervoor! De dagen erna knapte ze alleen maar meer op en voelde ze zich duidelijk beter zonder milt en ze at weer heerlijk haar bak leeg met als toetje: biefstuk van de slager!

Skye heeft inmiddels de leeftijd van 12 jaar (en 4 maanden om precies te zijn), en we hopen nog heel lang gebak te kunnen eten met haar in onze aanwezigheid!

Geschreven door assistente Saskia Schrofer

Geplaatst onder: Blog