Van Montfoortstraat 15,
2274 SR Voorburg
070-383 34 57

Hond of kat uit het buitenland

Tegenwoordig zien we steeds vaker honden en soms ook katten ‘uit het buitenland’ in de praktijk. Daarmee bedoelen we honden of katten die afkomstig zijn uit een ander land en in Nederland geplaatst zijn. Inmiddels hebben we al vele landen voorbij zien komen: Spanje, Griekenland, Roemenië en nog wel meer.

Hoe goedbedoeld het opvangen van een huisdier uit een ander land ook is, er wordt niet altijd stil gestaan bij de medische problemen die het met zich mee kan brengen. Ziektes zoals Leishmania, hartworm en Erhlichia worden in het Middellandse Zeegebied regelmatig bij honden gezien en kunnen ook nog na aankomst in Nederland problemen geven, ook al leek uw huisdier gezond bij aankomst. Ook bij honden uit Oost-Europa zijn we alert op verschillende problemen.

De zogenaamde importziektes zijn een special aandachtsgebied van dierenarts Van Brakel. Door haar ervaringen in Spanje is zij goed bekend met een aantal veelvoorkomende aandoeningen in het Middellandse Zeegebied. Door het volgen van nascholing in Nederland over deze ziektes probeert zij haar kennis op dit gebied up to date te houden.

Heeft u een hond of een kat uit een ander land in huis genomen en heeft u vragen over de gezondheidsstatus van uw huisdier, eventuele preventieve maatregelen of advies omtrent de vaccinatiestatus, neemt u dan gerust contact op met de praktijk voor meer informatie. We helpen u graag met advies op maat.