Van Montfoortstraat 15,
2274 SR Voorburg
070-383 34 57

Ons team

Dierenarts Kim van Brakel

Als kind wilde ik al dierenarts worden, maar door het Nederlandse lotingsysteem heb ik eerst een studie Nederlandse taal- en letterkunde in Leiden afgerond. Daarna ben ik naar België vertrokken om daar mijn droom te verwezenlijken en aan een studie diergeneeskunde te beginnen. In 2009 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Gent als dierenarts.

Na mijn afstuderen heb ik eerst een periode in Rotterdam gewoond, maar inmiddels woon ik alweer geruime tijd in Den Haag, de stad waar ik geboren en getogen ben. Ik woon niet alleen: ik ben getrouwd met Ewoud en samen hebben we twee dochters. Onze hond Flo, onze katten  Pepe en Hidde  en onze vier konijnen maken het gezin compleet. Flo is ook regelmatig op de praktijk te vinden waar ze zich inmiddels ook helemaal thuis voelt.

Na mijn afstuderen heb ik in verschillende praktijken ervaring opgedaan, niet alleen in Nederland, maar ook in Spanje. Ik deed mijn werk met veel plezier, maar de droom van een eigen praktijk werd steeds sterker en ik heb ook niet lang na hoeven te denken toen de kans zich voordeed om deze praktijk over te nemen.

Dierenarts Felicity Barnett

Mijn naam is Felicity Barnett.

Vanaf dat ik een klein meisje was heb ik altijd een grote affiniteit voor dieren gehad. Ik ben opgegroeid in het buitenland, waar mijn moeder vaak zielige straatdieren hielp. Daarnaast hadden wij thuis ook 4 katten. Ik was zelf altijd in de weer met dieren, van het in elkaar draaien van een slakkenhotel tot het helpen oversteken van padden, geen dier was te gek om te helpen. Na mijn eindexamen ben ik gaan reizen en heb ik vrijwilligerswerk met oerang oetans gedaan. Daarna wist ik het zeker, ik wilde echt dierenarts worden!

Ik heb mijn opleiding met veel plezier in 2013 in Gent afgerond. Daarna heb ik een aantal jaar in een praktijk in Den Haag gewerkt, maar het leven in het buitenland bleef me altijd trekken. Door de jaren heen heb ik een aantal jaar met veel plezier in Singapore en Mexico gewoond. Drie kinderen en twee honden rijker zijn we sinds de zomer van 2022 weer permanent in Nederland geland.

Sinds September 2022 werk ik met veel plezier in Dierenkliniek van Montfoort. Er is veel afwisseling op de werkvloer: de ochtenden in de operatiekamer en de middagen in de spreekkamer. Eigenlijk vind ik alle facetten van de diergeneeskunde interessant. Vooral de variatie die we in de praktijk zien vind ik erg leuk. Geen dag of dier is hetzelfde!

Ik kijk er naar uit om uw huisdier hier in de spreekkamer te mogen ontvangen!

Assistente Saskia Schrofer-Adolfs

Ik ben Saskia Schrofer, geboren en getogen in Den Haag en al van kleins af aan gek op dieren. Toen ik na de middelbare school bij de bereden politie solliciteerde, was het advies daar om eerst nog door te leren en als ik wat ouder was opnieuw te solliciteren. Zover is het echter nooit gekomen…

Na een toelatingsgesprek op MBO Maasland ben ik daar aan de opleiding Dierverzorging/Assistentie begonnen. Tijdens deze opleiding moest ik geregeld stagelopen en zo belandde ik ook bij de Dierenambulance Den Haag. Na mijn stageperiode heb ik daar gewerkt als dierverzorger en chauffeur. Daar heb ik ook mijn huidige man leren kennen en al snel woonden we samen met een hele dierentuin afkomstig van de dierenambulance. Inmiddels zijn we al bijna 25 jaar samen en 15 jaar getrouwd, zijn er twee prachtige kinderen (een zoon en een dochter),  hebben we een cavia en een parkiet als huisdier en af en toe genieten wij van logéhonden.

Bij de dierenambulance assisteerde ik vaak de dierenarts en deze vroeg me of ik niet bij een collega in de praktijk wilde werken. Dat leek me wel wat en zo ben ik alweer bijna 25 jaar met veel plezier werkzaam in deze praktijk, eerst bij dierenarts De Vrij en sinds medio 2012 bij dierenarts Van Brakel.

Wie gaat er tegenwoordig nog met plezier en fluitend naar zijn werk? Ik wel!

Paraveterinair Joyce van der Valk - van Tent

Al vanaf jonge leeftijd ben ik gek op dieren en wist ik dat ik later met dieren wilde werken.

Na de middelbare school was het voor mij dan ook niet moeilijk om een vervolgopleiding te kiezen. Ik koos voor de opleiding dierverzorging in Maasland.

Thuis hebben we altijd dieren gehad. Toen ik ging samenwonen met mijn huidige man, Patrick, kwam er dus al snel een pup in huis. Het werd een Mechelse herder genaamd Skye.

Ons gezin is in de loop der jaren nog verder uitgebreid met de komst van onze twee dochters.  Vorig jaar hebben we met pijn in ons hart Skye moeten laten inslapen. Het begon toch weer te kriebelen en op dit moment houdt border collie pup Zia ons volop bezig.

In 2007 ben ik begonnen als dierenartsassistente in deze praktijk, toen nog bij Dierenarts de Vrij. In 2012 werd de praktijk overgenomen door dierenarts Kim van Brakel. Ik heb me de afgelopen jaren verder kunnen ontwikkelen en kan nu zeggen dat het leren in de praktijk me goed afgaat. Ik ben een duizendpoot in de praktijk en draag bijvoorbeeld zorg voor alle bestellingen. Door de veelzijdigheid die deze praktijk mij biedt, ga ik na al die jaren nog steeds met veel plezier naar mijn werk.