Van Montfoortstraat 15,
2274 SR Voorburg
070-383 34 57

De praktijk, wat wij doen

Dierenkliniek Van Montfoort is een goed uitgeruste gezelschapsdierenpraktijk. Zo beschikken we over een uitgebreid laboratorium waar we bloed-, urine- en ontlastingsonderzoek kunnen uitvoeren.

Dierenklinkiek van Montfoort Voorburg
Dierenklinkiek van Montfoort Voorburg

Onder de microscoop kunnen we onder andere huidafkrabsels, oorsmeer, urine, ontlasting en bloeduitstrijkjes bekijken.

Ook kunnen we een röntgenfoto maken van uw huisdier. Wanneer uw dier mank loopt, kan een röntgenfoto vaak meer duidelijkheid geven.  Als uw dier benauwd is of een pijnlijke buik heeft, kan een röntgenfoto bijdragen om tot een juiste diagnose te komen. Onze röntgenfoto’s zijn digitaal, waardoor we – indien nodig – makkelijk met een specialist kunnen overleggen.

We beschikken ook over een bloeddrukmeter. Het meten van de bloeddruk kan bijvoorbeeld bij dieren met een nier- of schildklierprobleem van groot belang zijn voor de ingezette therapie.

Dierenklinkiek van Montfoort Voorburg
Dierenklinkiek van Montfoort Voorburg

Verder is de praktijk uitgerust met een moderne en goed geoutilleerde operatiekamer. Wij beschikken onder andere over gasanesthesie. Ook hebben we onze bewaking het afgelopen jaar vervangen door een nieuwe bewakingsunit, waarbij het hart, de ademhaling, de temperatuur en de zuurstofsaturatie van uw huisdier in de gaten gehouden worden.

Ook beschikken we over een uitgebreid tandheelkundig instrumentarium en een dentale unit, waardoor we het gebit van uw huisdier goed kunnen behandelen.

Soms is het nodig een dier wat langer op de praktijk te houden, dit kan in onze opnameruimte. De opnameruimte is uitgerust met verschillende ruime hokken en er heerst altijd een prettig klimaat. Onze opname is uitgerust met een infuuspomp en zuurstofkooi, zodat we uw huisdier ook van meer intensieve zorg kunnen voorzien.

We doen uiteraard nog veel meer dan hierboven beschreven. Indien u meer specifieke vragen heeft, kunt u tijdens openingstijden altijd telefonisch contact met ons opnemen.