Van Montfoortstraat 15,
2274 SR Voorburg
070-383 34 57

Urine opvangen bij de kat

Omdat een klein beetje urine al heel veel kan vertellen over wat er mogelijk aan de hand is met een huisdier, adviseer ik in de spreekkamer regelmatig om wat urine in te leveren van de desbetreffende patiënt. Nu kan het opvangen van urine bij honden soms al een kleine uitdaging zijn, de meeste kattenbaasjes zakt… Lees meer »

Stichting Mens en Dier

Heeft u een laag inkomen en is uw kat nog niet ‘geholpen’? Via Stichting Mens & Dier Nederland kunt u uw kat bij ons laten ‘helpen’ voor slechts €2,50 p/m (castratie) en €5,00 p/m (sterilisatie) voor een duur van minimaal 15 maanden. U betaalt hiermee een deel van de werkelijke kosten. Op hun website staat… Lees meer »

Maandagavond… Wij hebben nachtdienst en ik ben oproepbaar

Om 23.30 belt de dierenarts mij en roept: “Kan je komen en kan je gereedschap meenemen? Een tang of zo!” Voordat ik iets terug kan zeggen is de verbinding alweer verbroken. Ik heb snel in de gereedschapskist van mijn man gerommeld en ben gewapend met een nijptang en een ijzerzaag naar de praktijk gesneld. Voor… Lees meer »

Operatie Skye

Ook als dier van een dierenarts of  assistente word je weleens ziek of moet je een operatie ondergaan. Als we werkoverleg hebben of er iemand jarig is en we dit gezamenlijk vieren met koffie en gebak, is Skye – de Mechelse herdershond van Joyce – er geregeld bij. Dat schept na al die jaren een… Lees meer »