Van Montfoortstraat 15,
2274 SR Voorburg
070-383 34 57

Cat Friendly Clinic – Silver

Sinds afgelopen week mogen we onze praktijk een Cat Friendly Clinic (Silver) noemen, dit is een accreditatie die door de ISFM (International Society of Feline Medicine) afgegeven wordt. Het betekent dat we katten vriendelijk en voorzichtig behandelen, dat we weten welke behoeften katten hebben en dat we beschikken over katvriendelijke faciliteiten.

Zo proberen we tijdens het dierenartsbezoek het bezoek voor uw kat zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Het dierenartsbezoek begint al bij ons in de wachtkamer, waar we dan ook een Feliway®- verdamper  geplaatst hebben. Ook kunt u uw kat wat hoger plaatsen, zodat hij/zij zich minder snel bedreigd voelt en zijn er dekentjes aanwezig waarmee u de kattenmand kan afdekken, zodat er minder prikkels van buitenaf doordringen.

Tijdens het consult benaderen we uw kat op ‘katvriendelijke’ wijze, waarbij we uw kat voorzichtig en rustig vasthouden en onderzoeken en we onverwachte geluiden proberen te voorkomen.

Mocht uw kat onverhoopt even bij ons in de opname moeten blijven, dan proberen we ook daar het verblijf zo ‘katvriendelijk’ mogelijk te maken, onder andere door de hokken te voorzien van een schuilplekje en zachte dekentjes met wat kattenkruid.

Meer informatie over een ‘catfriendly’ werkwijze vindt u op deze website http://www.catfriendlyclinic.org

Uiteraard zijn wij ook nog steeds hond-, konijn- en knaagdiervriendelijk en ontvangt uw huisdier alle aandacht en professionele zorg, zoals u van ons gewend bent.